Förbättra den inhemska bankens lönsamhet

En analys visade att effekten av COVID-19 på inhemska bankers finanser förra året inte var signifikant. Det förväntas snarare att lönsamheten kommer att förbättras genom insatser för att stärka riskhanteringen.

Den 8, S & P Global betyg sade i en rapport, ”The stadiga ansträngningar inhemska banker under de senaste åren för att stärka riskhanteringen 폰테크 kommer att leda till förbättrad lönsamhet i framtiden.” ”Ekonomin återhämtar sig från chocken av Corona 19 affärsmiljön förväntas bli mer stabil när vi går in i

S&P justerade den inhemska bankindustrins riskbedömning från stabil till positiv, samtidigt som den upprätthåller en stabil uppfattning om ekonomisk risk. Detta har ingen betydande inverkan på inhemska bankers kreditbetyg och kreditutsikter.

Tidigare har inhemska banker konsekvent hanterat risker för att förbereda sig för låga räntor och ekonomisk osäkerhet. Under de senaste åren har vi minskat vår exponering mot utsatta sektorer som varvsindustri, sjöfart, byggande och fastighetsprojektfinansiering (PF), samtidigt som vi avskrivit nödlidande lån för att samla ytterligare reserver. Som ett resultat har bankernas misslyckade kreditkvot förbättrats stadigt trots efterdyningarna av COVID-19, och rekordlåget var 0,9% i slutet av 2020 från 1,4% i slutet av 2016.

Riskhanteringsinsatser gjordes också inom hypotekslån. S & P sa: “I slutet av 2020 låg genomsnitts återbetalning inteckning (LTV) förhållande på ca 50% och en förstärkning av den totala återbetalningen skuldkvoten överväger intäkter är faktorer som garanterar låntagarens tillräcklig återbetalningsförmåga. En ökning av andelen av hypotekslån är också en av de faktorer som stöder tillgångens kvalitet. ”

S&P analyserade att COVID-19s inverkan på de koreanska bankernas ekonomiska resultat förra året inte var signifikant. Särskilt är effekterna av finansiella stödpolicyer som förlänger återbetalningstiden för lån eller uppskjuter räntebetalning för små och medelstora företag och småföretagare som påverkas av COVID-19 (6% av banksystemslånet i slutet av mars 2021) på en hanterbar nivå. . Andelen lån som är föremål för räntefördröjning, som sannolikt är insolvent, är ganska begränsad.

Internetbanken, som snabbt har framstått som en konkurrent, bedömdes vara “låg risk”. S&P sa, ”Eftersom konkurrensen inom banksektorn har varit stabil under de senaste tio åren kommer denna trend att fortsätta i framtiden.” ”De två inhemska internetbankernas sammanlagda marknadsandel (baserat på insättningar och lån på i slutet av 2020) är ca 1,0%, och individuell Det handlar främst kredit lån. Det är osannolikt att framväxten av internetbaserade banker utgör ett stort hot mot de nuvarande bankerna de närmaste åren. ”

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다